Thailandguiden prissida

Så får ni mer för pengarna

Kostnader med mera i Thailand

Hur skaffar man bäst info om kostnader m.m.

Det finns oändligt många boendealternativ, restauranger, sevärdheter, tips, varningar m.m. Hur ska man komma ihåg allt? Hur ska man veta vad man kan lita på och vad som är bluff? Ingen vill gå på några minor under sin resa. Alla vill få ut så mycket som möjligt av resan och vistelsen i Thailand, oavsett om man bara vill koppla av eller upptäcka landet på allvar. Så hur gör man då för drastigt öka sina chanser till en lyckad semester. Det finns ett sätt, ett mycket enkelt sätt…

Alltså, det rätta och bästa ni kan göra i jakten på vettig information båda innan och under resan är följande: Skaffa en guidebok. Bra pris på den svenska versionen av Lonely Planets Thailand guidebok – Willmaguiden, hittar ni här hos oss i vår guideboksshop ». I guideboken står om alla ställen, vart de ligger, vad de kostar samt liten beskrivning om stället. Guiden blir din bäste vän under resan, det kan vi lova!

Boende i Thailand – hotell, priser, att tänka på

Om hotellpriserna
I sverige anges alltid hotellpriset per person. Så är det inte i Thailand. Här anges priset alltid för rummet eller bungalowen. Är rummet för två personer så gäller också det utsatta priset för två personer.

Priser på hotell och boende, Lyx- eller budgetboende
Priserna beror givetvis på vilket ställe man bokar, hur ”lyxigt” det är och vilket läge rummet/bungalowen har. Är det ”beachfront” eller finns AC så kostar det också mer. Men priserna varierar också beroende på vilken säsong det är (low, mid, high, peak). Så vad kostar det då? Ja, det är svårt att svara på men allt mellan 50SEK till 2500SEK per rum, allt beroende på det som beskrivs ovan och om vill ha ett lyxhotell eller billigt budgethotell. För att få en bättre bild på priserna rekomenderar vi er att ta en titt på vår hotellbokningssida. Här listas över 1500 hotell runt om i Thailand. Här får man snabbt en uppfattning om prisläget. Till hotellsidan »

Att boka boende och hotell innan man kommer dit
Det finns betydligt fler fördelar än nackdelar att boka sitt boende innan resan bär av. Att kunna sitta i lugn och ro och i detalj studera bilder och recensioner om olika hotell är mycket värt. När du sedan funnit hotellet som passar just dig och dina behov så garanterar du också din plats genom att boka. Det är mycket vanligt att många ställen är fullbelagda under hög- och peaksäsong. Det är också en myt att det skulle vara dyrare att boka via internet än att boka och förhandla på plats. I de allra flesta fall är det billigare att boka via nätet än att stå direkt vid receptionsdisken på plats. Detta är anledningen till att vi på Thailandguiden har hotellbokningsservice för våra besökare. Du kan i detalj studera alla hotell och läsa vad andra tyckte om hotellet som du vill bo på.

Till Hotellbokningen »

För dig som söker extra billigt boende (även långtidsboende) så är Thailandbudget.se en bra sajt. Här kan du boka boende från 22:-/dygn. EN mycket smidig bokningsmotor online:
Thailand billigt boende Hotell Thailandbudget.se »

Seniorboende
Ett flertal operatörer erbjuder seniorboende i Thailand. De fleseta sådana områden ligger längs den östra kusten nedan- och ovanför Hua Hin eller kring de trakterna.

Vad kostar det att äta på restauranger i Thailand?

Vad det kostar att äta är förstås helt beroende . Man kan få en enkel men helt ok lunch i en av de många gatuvagnarna för ca 7 SEK. Man kan också lägga tusentals baht på lyxrestauranger om man föredrar detta. Normalt är dock att man får ge runt 80 baht för en enkel thailändsk middag på en vanlig liten restaurang, dock utan dricka. Vill man ha öl så kostar en stor stark runt 60 baht och en flasköl 30 baht.

Tänk på att priset inte avgör om det är gott. Den äkta thailändska maten är oftast betydligt billigare än den internationella och den är underbart god.

Att hyra ett fordon, vespa moped motorcykel

Det är klart mer givande att hyra en moped eller bil och själv ta sig runt än att åka med taxi och songthaews. Att hyra bil kostar från 200 baht per dag för den absolut billigaste men normalpris ligger på 800 baht. Moped och Mc är lite roligare och betydligt enklare om man vill runt på stigar o.dyl. Priset varierar stort efter säsong men mellan 200-600 Baht per dag är regeln. Det går ibland att pryta på fordonshyror, speciellt om man vill ha fordonet flera dagar.
Kolla alltid upp försäkringar och vad som gäller om du krockar eller fordonet går sönder. Krockar du, vilket är lätt i detta land där alla kör lite som de vill, så får ofta turisterna skulden även om de är helt oskyldiga. Det kan bli dyrt!

Guidebok

Du vet väl att vi säljer de populära Willma Guides resehandböckerna direkt här på Thailandguiden? Guideboken gör att ni får ut det mesta möjliga av er resa. I dessa böcker står även gott om bra restips och även ekonomiska tips. Vid de olika boendealternativen i boken står även kostnaden för boendet. Även utförliga beskrivningar om de olika resturangerna och dess priser för olika platser finns angivet.
Läs mer »

Thailändsk Inredning
och Konst

Thailändsk inredning, smycken och möbler har på senare år blivit mycket populärt på den svenska marknaden. Priserna i Thailand är relativt låga för oss nordbor, problemet är att ta med sig det hem på flyget. Det finns dock företag som specialiserat sig på att ta hem kvalitétsvaror smycken och inredning från Thailand och säljer dem till bra priser här hemma.

Transporter

Att färdas i thailand är lätt. Alternativen är många, helt beroende på vad man vill ge. Följande prisexempel är endast riktlijer. De kan variera mycket!

FLYG
Bangkok-Phuket 2400 baht
Bangkok-Surat th 2200 baht
Bangkok-Hat Yai 2600 baht

BUSS
Lokalbussarna kostar 4-8 baht som man betalar när man stiger på.
Statliga bussar står först och privata sist i prisexemplet.
Bangkok-Chiangmai 335 baht / 460 baht

TÅG
Tågpriserna rör 2:a klass sovvagn med AC.
Bangkok-Chiangmai 700 baht Bangkok-Singapore 1300baht

I guideboken kan ni läsa mer om respriserna samt få mängder med adresser och tfn nummer till resebyråer i Thailand.

Att ta sig till Thailand – Flygstol eller Charter

De två vanligaste sätten att ta sig till Thailand är med s.k. charterresa där både flyg och boende ingår, eller genom att köpa en s.k. flygstol där du får ordna boende själv. VIlket man gillar är förstås en smaksak. Vill du köpa en prisvärd charterresa på 1-2 veckor så finns det flera aktörer på den svenska marknaden. Flera av dem säljer både charter och flygstolar till bra priser och deras flygstolar ger fördelen att du slipper mellanlandningen och åker på så sätt direkt från sverige till flera orter i Thailand såsom Krabi eller Phuket.